Over Dijkijs

Dijkijs is de naam van mijn ijszaak op de fiets, en mijn naam is Adinda Vis. Op 8 juni 2013 is Dijkijs opgezet door Cécile Kühne. Zij stond – met mooi weer – met biologisch schepijs op de vaste standplaats bij de Rekervlotbrug in Koedijk. Toen ze na een aantal jaar besloot zich meer te willen richten op het edelsmeden en ging verhuizen naar de stad, zocht ze een opvolger. Gelukkig dacht ze meteen aan mij, omdat ik vanaf dag één super enthousiast was over haar ijszaak op de fiets! Ik hoefde er geen seconde over na te denken en zei meteen ja.

 

Gelukkig voelde ik me al snel thuis achter de ijskar en werd ik met open armen ontvangen door de klanten. Wat een feest, ijsjes verkopen aan blije mensen (meestal) lekker in het zonnetje!

Naast ijs verkopen doe ik nog veel andere dingen. Van oorsprong ben ik muziek/zang docent en daar ben ik dan ook vaak mee bezig. Met twee kleine kinderen erbij is het een kunst om de tijd goed te verdelen. 

Als het weer het toelaat, sta ik vooral op de zondagen bij de brug. Op de woensdagmiddag, vrijdag en zaterdag probeer ik bij heel mooi weer ook te staan.

 

Over het ijs

Ik verkoop biologisch schepijs, in verschillende – wisselende – smaken. Zo heb ik o.a. altijd lactosevrij ijs (sorbetijs) bij me, zodat mensen met een melkallergie of -intolerantie ook een ijsje kunnen nemen. Voor dit ijs houd ik de ijslepel gescheiden van de andere ijssoorten. Daarnaast verkoop ik sinds afgelopen zomer ook ijs zonder geraffineerde suikers. Dit frisse sorbetijs wordt gezoet met honing (biologisch uiteraard). En op veler verzoek: voor mensen met een glutenallergie schep ik het ijs in een bakje [ipv een hoorntje]. Je eigen bakje meenemen kan natuurlijk ook altijd!

Sinds 2014 levert een ijsboerderij uit Drenthe zijn biologisch ijs aan Dijkijs.

Videoportret van Cécile Kühne, gemaakt door Ronald de Jong.

Dijkijs op locatie

Niet alleen op mijn vaste standplaats bij de Rekervlotbug verkoop ik ijs. Dijkijs wordt regelmatig uitgenodigd om te komen ijsscheppen op locatie: kleine en grote evenementen, buurt-, familie- en personeelsfeesten.

 

Meer informatie?

Heeft u vragen over Dijkijs? Of bent u wellicht geïnteresseerd in Dijkijs op uw locatie? Dan kunt u vrijblijvend informatie aanvragen via de contactpagina.

 

Heel graag tot ziens!

Adinda Vis